Studio engineer / producer

Schrijf je nu in

 • Datum: Voorlopig geen datum gekend
 • Duur: 24 - 96 lessen
 • Niveau: Basiskennis
 • Docenten: Theo De Witte
 • Locatie: Uptide Studio, Snepdreef 3, 9940 Ertvelde
 • Prijs: € 1375 excl BTW (meer info zie "Praktisch") (Er kan gewerkt worden via de KMO-portefeuille) *

* Voor kleine ondernemingen (tot 30%) op voorwaarde de KMO-portefeuille nog fondsen heeft en jouw onderneming het steunplafond niet reeds bereikte

Vanaf dag één in een professionele studio leren, projecten uitwerken, opnemen, mixen en masteren. Leer de knepen van het vak, krijg tips & tricks en werk met high-end materiaal in een perfecte door Munro designed studio. U krijgt persoonlijke begeleiding van een zeer ervaren studiotechnicus waarbij u steeds terecht kan voor een onderbouwde en uitgebreide uitleg op al uw vragen !

Unieke en complete opleiding in muziekproductie en studiotechnieken ! De complete opleiding bestaat uit 4 niveaus. Welk niveau U ook kiest, U leert en werkt van het begin in een uiterst professionele omgeving.

Indien je enkel ’s avonds kan of meer dan één dag per week wil volgen mag je ons steeds contacteren voor mogelijke opties. Voor deze cursus kan met de KMO-portefeuille gewerkt worden.

We bieden deze cursus aan in 4 levels. Er kan voor deze cursussen doorlopend gestart worden.

Deze cursus is geschikt voor audio technici, muzikanten, enthousiaste hobbyisten en homerecorders.

Voor deze cursus kan met de KMO-portefeuille gewerkt worden.
Voor meer praktische info, foto's en reviews, kijk op de volgende tabbladen.

Heb je een vraag over deze cursus, contacteer ons gerust.

In level 1 Basic krijg je meteen les in een professionele studio. Je leert er de basis theorie van onder andere: Analoge en digitale audio & connecties - Pre-amps, micro’s en microfoontechnieken - Signal processing zoals EQ, dynamics en effecten

Je leert er in praktijk werken met de SSL AWS900+SE mengtafel. Van opnames en afmixing tot mastering en dit gebruik makend van alle randapparatuur. Zowel de analoge als digitale setups komen aan bod.

Je zal leren werken met Pro Tools en Wavelab maar ook Cubase en Logic kunnen aan bod komen. Werk je eigen projecten uit en neem samen met ons artiesten op in de studio.

U krijgt onderbouwde basiskennis en leert muziek opnemen, mixen en masteren, arrangementen maken en werken met de bekendste sofwarepakketten. Alles komt aan bod : geluidstheorie, digitale audio, mixtechnieken, microfoontechnieken, equalizing, compressie, effecten, MIDI, enz. Werk je eigen projecten uit en neem bands op in de studio. De cursus duurt 3 maanden, 12 lesdagen of 24 halve dagen/avonden.


Level 1+2 Standard bestaat uit Level 1 + meer praktijk voor gevorderden en gaan we dieper op de theorie in. Je krijgt ook basis DAW controller tehcnieken.

Naast de theorie van de basiscursus krijgt U veel praktijk en technieken voor gevorderden. Met meer studiotijd doet u in deze standaard cursus de nodige ervaring op als producer om het te maken in de professionele audio wereld. Ze biedt een enorme meerwaarde voor wie de ambitie heeft om zelfstandig aan de slag te gaan. U werkt vanaf dag één met de nieuwste SSL technologie en luistert door PMC monitors met Bryston amps. De cursus duurt 6 maanden, 24 lesdagen of 48 halve dagen/avonden.


Level 1+2+3 Extended bestaat uit Level 1+2 + uitgebreide DAW controller technieken, uitgebreide analoge en digitale mixing, uitgebreide mastering.

Voor wie dieper wil in gaan op de nieuwste technieken in de moderne studio. Als enige in de Benelux leert U bij ons, met de nieuwste hardware en software van SSL, de moderne productietechnieken. We gaan uitgebreid in op het het gebruik van controllers en het verschil tussen mixen ITB en analoge mixen. Ook de Studio Electronics Workshop is inbegrepen. Deze cursus duurt 9 maanden, 36 lesdagen of 72 halve dagen/avonden.


Level 1+2+3+4 Master bestaat uit Level 1+2+3 + SSL automatisatie, total recall, uitgebreide analoge setups voor mixing en mastering, het complete studio-pakket.

In deze Master cursus treedt U binnen in de selecte wereld van de pro’s, waaronder vele Grammy Award winnaars, en leren we uitgebreid werken met de nieuwste SSL consoles en interfaces. De legendarische SSL 4000 en G+ consoles EQ, dynamics, total recall, automation, de tools van ‘s wereld ‘s beste producers, alles passeert uitgebreid de revue. Studio Electronics Workshop is inbegrepen. De cursus duurt 12 maanden, 48 lesdagen of 96 halve dagen/avonden.

 • Datum: Er kan voor deze cursus doorlopend ingeschreven worden (van zodra de situatie dat toelaat)
 • Locatie: Uptide Studio, Snepdreef 3, 9940 Ertvelde
 • Uur: te bespreken met de lesgever
 • Prijs Level 1 Basic: € 1375 excl 21% BTW (€ 1663,75 incl BTW)
 • Prijs Level 1+2 Standard: € 2750 excl 21% BTW (€ 3327,5 incl BTW)
 • Prijs Level 1+2+3 Extended: € 4125 excl 21% BTW (€ 4991,25 incl BTW)
 • Prijs Level 1+2+3+4 Master: € 5500 excl 21% BTW (€ 6655 incl BTW)
 • Via de KMO-portefeuille kan je subsidie krijgen voor deze cursus! *

* Voor kleine ondernemingen (tot 30%) op voorwaarde de KMO-portefeuille nog fondsen heeft en jouw onderneming het steunplafond niet reeds bereikte

Aantal reviews: 5


Quincy V.: Level 1 - 25/08/2017

Score: 4.6 Niveau 1: geen voorkennis

Zelf had ik al wat voorkennis op het vlak van opnemen en mixen. Dit was geen probleem want we zijn dan ook heel vlug over de zaken gegaan die ik al wist. De les wordt wat aangepast naar wat je kan en hoe snel je met iets weg bent. Wat ik wel positief vind. Het materiaal dat je mag gebruiken is van top kwaliteit en de lesgever weet zeker waarover hij spreekt. Ik zou deze opleiding zeker aanraden als je meer wilt leren over het studio gebeuren.


Damien S.: Level 1+2 - 16/12/2016

Score: 4.4 Niveau 3: basiskennis

Heel toffe en professionele studio en lesgever


Robbe V.: Level 1+2 - 31/05/2016

Score: 4.0 Niveau 1: geen voorkennis


Nick C.: Level 1 - 10/11/2015

Score: 4.2 Niveau 3: basiskennis

het was zeer aangenaam om in deze omgeving die cursus te mogen doen. zeker omdat deze cursus praktijk gericht is en dat je van dag 1 al aan de tafel mag zitten. materiaal is allemaal top kwaliteit samen met de kennis van de lesgevers


Elie D.: Level 1+2 - 01/06/2015

Score: 3.7 Niveau 3: basiskennis

Ik heb uitgebreid antwoord gekregen op tientallen vragen en mijn kijk en gehoor op studiowerk is enorm verruimd!